Jęczmień jary - Brigitta
OPIS PRODUKTU
- Nowa 2-rzędowa odmiana na polskim rynku,
- Ponadprzeciętna stabilność oraz wysokość plonu,
- Podwyższona zdrowotność,
- Średni termin dojrzałości,
- Wysoka zawartość białka w ziarnie.
- Nadaje się na najsłabsze stanowiska
- Odmiana wykazała swój potencjał w ekstermalnie suchych latach
Mocna odmiana na słabe gleby.
Sprawdza się na najsłabszych stanowiskach. Wg. badań COBORU odmiana BRIGITTA najlepiej poradziła sobie w teście na odporność korzeni na zakwaszenie roztworu glebowego (wyniki 2017-2019).
BRIGITA to odmiana która wykazała swój potencjał w ekstremalnie suchych latach. Wg. badań rejestrowych COBORU odmiana BRIGITTA plonowała średnio 102,5% A1 oraz A2 (2018-2019) - wykazała dzięki temu ekstremalną stabilość plonowania.
BRIGITA to odmiana która wykazała swój potencjał w ekstremalnie suchych latach. Wg. badań rejestrowych COBORU odmiana BRIGITTA plonowała średnio 102,5% A1 oraz A2 (2018-2019) - wykazała dzięki temu ekstremalną stabilość plonowania.
Profil
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Rozwój
Termin dojrzałości
Odporność na wyleganie
Struktura plonu
Potencjał plonu A1
Potencjał plonu A2
Charakterystyka jakościowa
Zawartość białka
Wyrównanie ziarna (> 2,5mm)
Waga 1 hektolitra
Odporność na choroby
Mączniak
Rynchosporioza